Çiftlikten Çatala -> Kırmızı Etli Tarifler -> Ağır Ateşte Pişmiş Dana Yanak, Patates Püresi Ile
AĞIR ATEŞTE PİŞMİŞ DANA YANAK, PATATES PÜRESİ İLE
Malzemeler
Dana yanak: 1 kg
Un: 100 g
Havuç (iri küpler halinde): 150 g
Soğan (iri küpler halinde): 350 g
Kereviz sapı (iri küpler halinde): 150 g
Defne yaprağı: 1 adet
Salça: 20 g
Tereyağı: 160 g
Tuz,Karabiber: İstenilen Miktarda
Biberiye: 2 dal
Taze kekik : 2 dal
Tavuk suyu: 2 lt
Et suyu: 1 lt
Patates püresi:
Patates: 1 kg
Krema: 120 g
Yapılışı

Yanakları kalın sinirlerinden temizleyin. Sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Dana yanakları tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve una bulayın. Ayrı bir tavada una bulanıp fazla unu alınmış dana yanakları iyice renk alana kadar mühürleyin. Derin bir tepsiye sebzeleri ekleyin. Yanakları yerleştirin. Tavuk ve et suyunu ekleyin, biberiye, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 3-4 saat pişirin. Piştikten sonra tepside kalanları süzdürün ve çıkan sosu yarı oranında çektirin. Yanakları küp küp doğrayıp sosla harmanlayın ve patates püresi ile servis edin. Patates püresi; Patatesleri soyun, soğuk sudan başlayarak kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra süzdürün, ezin ve diğer malzemelerle karıştırın. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.