DANA ANTRİKOT
Malzemeler
Namet Dana Antrikot: 1 adet
Akdeniz yeşilikleri: 100 g
Patates: 100 g
Köz kapya biberli tereyağı için;
Kapya biber: 1 adet
Tereyağı: 150 g
Hardal sos için;
Taneli hardal: 1 yemek kaşığı
Pirinç sirkesi: 2 yemek kaşığı
Lime suyu: 1 yemek kaşığı
Soya sos: 1 yemek kaşığı
Yeşil çili biberi: 1/4 adet
Tuz: 1 çay kaşığı
Fındık yağı: 3 yemek kaşığı
Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
Yapılışı

Kapya biberleri közleyin, soyun ve iyice kıyın. Yumuşak tereyağı ile yoğurarak harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin ve streç film ile sarın. Buzdolabında dondurun. Hardal sos için yağları birleştirip bir kenarda bekletin. Yağlar hariç tüm malzemeyi blender ile püre edin. Püre haline getirdikten sonra yağlarla beraber çırparak karıştırın. Patatesleri çok ince kesin. Yıkayın, kurulayın ve 180 dereceye ısıttığınız yağda çıtırlaşana kadar kızartın. Tuz ile tatlandırın. Antrikotu tavada veya ızgarada pişirin. Tereyağını dilimleyin. Akdeniz yeşilliklerini sos ile harmanlayın. Kibrit patates ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.