Çiftlikten Çatala -> Şarküterili Tarifler -> Dana Jambonlu Tepsi Pizzası
DANA JAMBONLU TEPSİ PİZZASI
Malzemeler
Hamur için;
Un: 350 g
İrmik unu: 150 g
Yaş maya : 15 g
Su : 1.5 su bardağı
Zeytinyağı : 1 çorba kaşığı
Tuz: 1 çay kaşığı
Pizza sos;
Domates: 1 adet
Sarımsak: 1 diş
Fesleğen: 2-3 yaprak
Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı
Tuz: 1 tutam
Karabiber: 1 tutam
Yapılışı

Kuru ürünlerin hepsini bir kapta harmanlayın. Diğer malzemelerin hepsini içine karıştırıp yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru oda sıcaklığında 2 katına çıkana kadar dinlendirin. Pizza Sos: Tüm malzemeleri blendarda püre haline getirin. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Kenarların 1 cm boşluk bırakacak şekilde pizza sosunu dağıtın. 250-300 derece hamur kızarana kadar pişirin. Üzerine geriye kalan malzemelerin hepsini serpiştirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.