DANA SOTE
Malzemeler
Namet Dana Sote : 1 paket/500 g
Soğan, ince kıyılmış: 1 adet
Havuç, küp doğranmış: 1 adet
Bezelye: 1 bardak
Patates, küp doğranmış: 1 adet
Domates salçası: 1 yemek kaşığı
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Sıvıyağ: 2 yemek kaşığı
Kare milföy: 1 adet
Yapılışı

Kuşbaşı dana etini suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Geniş bir tavada, sıvıyağda soğanları soteleyin. Ardından patates ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ve domates salçasını ekleyerek 2-3 dakik daha kavurun. Suyu ekleyin ve karışımı bir fırın kabına alın. Kabın üzerini milföy hamuru ile kapatıp 180 derece fırında 20 dakika pişirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.