DÖNER
Malzemeler
Namet Dana Döner: 250 g
Pirinç: 1 su bardağı
Su: 1 su bardağı
Tereyağı: 30 g
Kemer patlıcan, halka şeklinde doğranmış: 1 adet
Kabak, halka şeklinde doğranmış: 1 adet
Domates, halka halinde doğranmış: 1 adet
Soğan, halka halinde doğranmış: 1 adet
Tuz: İstenilen miktarda
Yapılışı

Pilav için; tereyağında pirinci kavurduktan sonra kaynar suyu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Altını kısarak pişirin. Halka şeklinde doğramış olduğunuz kabak, patlıcan, domates ve soğanı ızgarada pişirin. Sunum için tabaklara pilavı bölüştürün. Üzerine ısıtmış olduğunuz döner yapraklarını yerleştirin ve ızgara sebzeler ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.