Çiftlikten Çatala -> Kırmızı Etli Tarifler -> Güveçte Dana Kuşbaşı
GÜVEÇTE DANA KUŞBAŞI
Malzemeler
Namet Dana Kuşbaşı: 1 kg
Dolmalık sarı biber: 1 adet
Dolmalık kırmızı biber: 1 adet
Dolmalık yeşil biber: 1 adet
Domates: 4 adet
Domates salçası: 1 yemek kaşığı
Sıvıyağ: 2 yemek kaşığı
Su: 1 bardak
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Maydanoz: Yarım demet
Yapılışı

Kuzu kuşbaşı etleri tereyağı ile yağlamış olduğunuz güveç kabına yerleştirin. Etlerin üzerine biberleri yerleştirin. Maydanoz ve domatesleri de ekleyip sıvıyağ gezdirin. Salçayı bir bardak suda açın ve güvece ekleyin. Güvecin üzerini kapağı veya alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.