Çiftlikten Çatala -> Kırmızı Etli Tarifler -> Izgara Antrikot, Patates Kızartması, Mantar Ketçap
IZGARA ANTRİKOT, PATATES KIZARTMASI, MANTAR KETÇAP
Malzemeler
Mantar ketçap : Net 600 g
Soğan (julienne): 350 g
Ayçiçek yağı: 50 ml
Sarımsak (ince dilimlenmiş): 30 g
Zencefil (ince dilimlenmiş): 10 g
Kestane mantarı (ince dilimlenmiş): 650 g
Sherry sirkesi: 150 ml
Su: 100 g
Mantar suyu: 70 g
Akçaağaç şurubu: 40 g
Üzüm sirkesi: 20 g
Kecap manis sos: 40 g
Fish sos: 35 g
Kuru porcini mantarı tozu: 30 g
Tuz: İstenilen miktarda
Bal: 10 g
Yabanturbu sosu: 10 g
Yenibahar tohumu (rendelenmiş): 1 tutam
Mantar suyu : Net 250 ml
Arpacık soğan (slice) : 40 g
Ayçiçek yağı: 10 ml
Su: 500 g
Kültür mantarı (slice): 150 g
Ev yapımı patates: Patates (2 x 2 x 6 cm boyutunda kesilmiş): 1,2 kg
Ayçiçek yağı:
Tuz:İstenilen miktarda
Servis Aşaması:
Antrikot: 400 g
Karabiber:İstenilen miktarda
Kuru porcini mantarı tozu: 30 g
Tuz: 15 g
Bal: 10 g
Yabanturbu sosu: 10 g
Yenibahar tohumu (rendelenmiş): 1 tutam
Mantar suyu : Net 250 ml
Arpacık soğan (slice): 40 g
Ayçiçek yağı: 10 ml
Su: 500 g
Kültür mantarı (slice): 150 g
Basit salatalık turşusu:
Toz şeker: 10 g
Tuz: 5 g
Salatalık: 2 adet
1 / 2
Yapılışı

Mantar ketçap; Soğanı yağda soteleyin (yaklaşık 10 dk.). Sarımsak ve zencefili ilave edin, 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin. Kalan tüm malzemeleri ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 35-45 dakika karıştırarak tıkırdatın. Tüm sıvı tamamen buharlaşıncaya kadar tıkırdatın. Rondoda çekin ve süzgeçten geçirin. En son tuz oranına bakıp tuz ilave edin. Mantar suyu; Arpacık soğanı, düdüklü tencerede ayçiçeği yağında altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika boyunca soteleyin. Mantarı ve suyu ilave edin. Düdüklüde 22,5 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin. Süzün ve soğutun. Ev yapımı patates; Kesilmiş patatesleri soğuk suda bekletin. 3 kere bu suyu değiştirin. Patateslerin nişastası gitmeli. 2 lt soğuk su dolu tencerede patatesleri orta ateşte 20-30 dk haşlayın. Bir tel ızgaraya alın ve 1 saat kadar buzlukta bekletin. 130 dereceye ısıttığınız yağda yaklaşık 5 dk kızartın. Tekrar tel ızgaraya alın ve 1 saat buzlukta bekletin. 180 dereceye ısıtılmış yağda 7 dk kızartın, süzdürün ve tuz ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz antrikotları ızgarada izleyin ve istediğiniz dereceye gelene kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Ev yapımı patates kızartması ve mantar ketçap ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.