JAMBONLU MAKARNA
Malzemeler
Kesme Makarna: 400 g
Namet jambon: 150 g
Margarin: 25 g (2 çorba kaşığı)
Rendelenmiş Kaşar Peyniri : 50 g
Yumurta : 2 adet
Biberiye: 1 dal
İnce Kıyılmış Maydanoz : 1 çorba kaşığı
Zeytinyağ: 1 çorba kaşığı
Tuz, Karabiber : İstenilen Miktarda
Yapılışı

Jambonları julyen doğrayın. Biberiye, margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak kavurun. Biberiyeyi içinden çıkarın.Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Süzgece koyup soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Başka bir kaba yumurtaları kırın. İçine tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp, karışımı çırpın. Haşlanmış makarnayı içine boşaltın. Kaynayan jambonlu sosu üstüne dökün ve son bir kere daha karıştırıp, servis yapın.