KIYMALI PİDE
Malzemeler
Hamur için:
Un: 2,5 su bardağı
Tuz: bir tutam
Yaş maya: 40 g
Su: 1,5 su bardağı
İç harcı için:
Namet Dana Kıyma: 500 g
Domates, yemeklik doğranmış: 1 adet
Yeşil biber, yemeklik doğranmış: 1 adet
Maydanoz: 3-4 dal
Soğan, yemeklik doğranmış: 1 adet
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Yapılışı

Su ve mayayı bir kapta karıştırın. Unu eleyerek karışıma ekleyin ve tuz ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru parçalara ayırın ve mayalanması için dinlendirin. Kıyma, soğan, biber, domates ve maydanozu bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurları açarak pide şekli verin ve iç harcı ekleyin. 200 derece fırında hamur altın sarısı rengi alana kadar pişirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.