Çiftlikten Çatala -> Şarküterili Tarifler -> Pastırmalı Humus
PASTIRMALI HUMUS
Malzemeler
Un-su karışımı: Su (kaynar): 750 ml
Nohut unu: 700 g
Humus: Un-su karışımı: 1 kg
Buz: 100 g
Su: 520 g
Sarımsak (rende): 10 g
Zeytinyağı: 200 ml
Közlenmiş nohut: 100 g
Tuz: 15 g
Tahin: 220 g
Limon suyu: 165 g
Kimyon: 12 g
Beyaz biber:
Kırmızı tatlı biber: 7 g
Servis Aşaması: Pastırma (şerit halinde kesilmiş, sotelenmiş): 3 Dilim
Humus: 200 g
Sızma zeytinyağı:
Cherry domates (soyulmuş, 2’ye bölünmüş): 3 adet
Maydanoz (ince kıyılmış): 10 g
Yapılışı

Nohut ununu kokusu çıkana kadar kavurun ve mixer’e alın. Palet aparatı ile karıştırarak kaynar suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelen karışımı kenara alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun. Su hariç bütün humus malzemelerini karıştırın Robotta çekerken suyu yavaş yavaş ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika çekin ve kenara alın. Humusu hafif ısıtın ve tabağın ortasına yayın. Üzerine geriye kalan malzemeleri serpiştirin ve servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.