SUCUKLU KİŞ
Malzemeler
Un: 200 g
Tereyağı: 100 g
Yumurta: 1 adet
Tuz: 5 g
Su: 30 ml
Sucuk: 180 g
Gravyer Peyniri (rendelenmiş): 100 g
Yumurta: 3 adet
Krema: 250 ml
Muskat:
Tuz-Karabiber:
Yapılışı

Tereyağını elinizle una yedirin. Ortasına çukur açıp yumurta, su ve tuz ekleyip hamur elde edin. Dolaba koyup dinlendirin. Sucukları küp şeklinde kesin soğuk suya koyun ve kaynatın. Kaynama noktasına gelince süzün ve tereyağı ile 2-3 dk kavurun, yağını süzüp soğumaya bırakın. Krema, 3 yumurta, tuz, karabiber ve muskatı çırpın ve süzgeçten geçirin. Dinlenen hamuru oklava ile açın, tart kalıbının içine yerleştirin. Dibine doğru bastırın, çatal yardımıyla gözenekler açın, dışarda kalan hamuru kesin, üzerine yağlı kağıda yerleştirilmiş kuru fasulye koyup 180 derece fırında 8 dk pişirin (blind baking). Tart hamurunu fırından çıkartıp ortasındaki fasulyeleri alın, ortasının pişmesi için 2-3 dk daha fırına atın. Çıkartıp sucukları ortasına dizin, rende peyniri ekleyin, krema dolgu malzemesini ekleyin ve fırına atın. Üzeri renk alınca fırından çıkarıp dilimleyerek servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.