ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Ağır Ateşte Pişmiş Dana Kaburga, Arpa Şehriye İle

Malzemeler:

Şehriye pilavı:
Arpa şehriye: 500 gr
Arpacık soğan(chopped/ince kıyılmış): 30 gr
Sarımsak (chopped/ince kıyılmış): 10 gr
Tereyağı: 50 gr
Ayçiçek yağı: 50 gr
Tavuk suyu: 1 lt
Tuz: 1 tatlı kaşığı
Kestane mantarı (dörde bölünmüş): 100 gr
Shitake mantarı (dörde bölünmüş): 100 gr
Frenk soğanı (ince kıyılmış): 30 gr
Dana kaburga :
Dana kaburga : 2 kg
Un: 100 gr
Havuç (iri küpler halinde): 150 gr
Soğan (iri küpler halinde): 350 gr
Kereviz sapı (iri küpler halinde): 150 gr
Defne yaprağı: 1 adet
Salça: 20 gr
Biberiye: 2 dal
Taze kekik: 2 dal
Tavuk suyu: 2 lt
Et suyu: 1 lt
Servis aşaması:
Maydanoz (kıyılmış): 20 gr
Chili biber (kıyılmış): 10 gr

Yapılışı:

Şehriye pilavı;

Ayçiçek ve tereyağında şehriye, arpacık soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsak renk almaya başladığında kaynar tavuk suyunu ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Ayrı bir tavada sotelenen mantarları ekleyin ve en son frenk soğanı ve maydanozu ekleyin.

 Dana kaburga;

Sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Kaburgaları tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Una bulayın. Ayrı bir tavada una bulanıp fazla unu alınmış dana kaburgaları iyice renk alana kadar mühürleyin. Derin bir tepsiye sebzeleri ekleyin. Kaburgaları et kısmı altta kalacak şekilde yerleştirin. Tavuk ve et suyunu ekleyin, biberiye, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 4-5 saat pişirin. Piştikten sonra kaburgaları kemiğinden ayırın, tepside kalanları süzün ve sosu yarı yarıya çektirin ve arpa şehriye pilavı ile servis edin. Üzerine maydanoz ve chili biber serpin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ