ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Ağır Ateşte Pişmiş Dana Yanak, Patates Püresi İle

Malzemeler:

Dana yanak: 1 kg
Un: 100 gr
Havuç (iri küpler halinde): 150 gr
Soğan (iri küpler halinde): 350 gr
Kereviz sapı (iri küpler halinde): 150 gr
Defne yaprağı: 1 adet
Salça: 20 gr
Biberiye: 2 dal
Taze kekik : 2 dal
Tavuk suyu: 2 lt
Et suyu: 1 lt
Patates püresi:
Patates: 1 kg
Krema: 120 gr
Tereyağı: 160 gr
Tuz:
Karabiber:

Yapılışı:

Yanakları kalın sinirlerinden temizleyin. Sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Dana yanakları tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve una bulayın. Ayrı bir tavada una bulanıp fazla unu alınmış dana yanakları iyice renk alana kadar mühürleyin. Derin bir tepsiye sebzeleri ekleyin. Yanakları yerleştirin. Tavuk ve et suyunu ekleyin, biberiye, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 3-4 saat pişirin. Piştikten sonra tepside kalanları süzdürün ve çıkan sosu yarı oranında çektirin. Yanakları küp küp doğrayıp sosla harmanlayın ve patates püresi ile servis edin. 

Patates püresi;

Patatesleri soyun, soğuk sudan başlayarak kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra süzdürün, ezin ve diğer malzemelerle karıştırın.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ