ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Cafe De Paris Soslu Bonfile

Malzemeler:

Cafe de paris sos : 2 porsiyon
Tereyağı: 100 gr
Krema: 100 gr
Rokfor peyniri: 30 gr
Köri: 1 gr
Zerdeçal: 1 gr
Toz kekik: 1 gr
Dereotu (chopped): 4 dal
Maydanoz (chopped) : 4 dal
Soya sos: 5 ml
Worcestershire sos: 5 ml
Kimyon: 1 gr
Kırmızı toz biber: 1 gr
Sarımsak (chopped): 2 diş
Hardal: 10 gr
Muskat :
Tuz:
Karabiber:
Zeytinyağı:
Parmesanlı patates kızartması : 2 porsiyon
Donmuş patates (7 mm x 7 mm): 250 gr
Toz parmesan: 28 gr
Tuz: 4 gr
Maydanoz (chopped): 5 gr
Servis aşaması: 2 porsiyon
Bonfile: 400 gr

Yapılışı:

Sarımsağı soyun ve ezin, dereotunu ince ince kıyın. Kremayı toz baharatlar, sarımsak ve hardalla kaynatın. Krema kısık ateşte iken içerisine tereyağını ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin. Rokfor peynirini elinizle ezerek kremaya ekleyin ve karıştırarak yedirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın, dereotunu ve maydanozu da ilave edip etle birlikte servis edin. Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Isıtılmış tavada veya ızgarada etleri az zeytinyağı ile önlü arkalı mühürleyin ve pişirmeye devam edin.                  

Patatesler İçin; 

Patatesi fritöze atın ve kızartın. Çıkınca yağını iyice süzdürün. İlk önce toz parmesanı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra 5 gr. maydanoz chopped, tuz ekleyin ve etin yanında servis edin. 


* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.



PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ