ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Dana Burger Mantarlı Köfte

Malzemeler:

Namet Burger Köftesi: 1 adet
Hamburger Ekmeği: 1 adet
Kültür Mantarı: 100 gr
Soğan: 1 adet
Baby Roka: 3-4 dal
Taneli Hardal: 50 gr
Turşu için;:
Çengelköy Salatalık: 2 adet
Şeker: 1 tatlı kaşığı
Tuz: 1 çay kaşığı

Yapılışı:

Önce ince dilimlenmiş Çengelköy salatalık, tuz ve şekeri harmanlayıp 15 dk bekletin ve sudan geçirip durulayın. Hazırladığınız turşuları bir kaba koyun. Dana burger köfteyi ızgara veya tavada pişirin. Kültür mantarı ince dilimleyin ve az sıvı yağ ile tavada soteleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Aynı şekilde jülyen doğranmış soğanları az sıvı yağ ile soteleyerek karamelize edin. Sonra hamburger ekmeğini tavada veya ızgarada ısıtın. Taneli hardal sürün, köfteyi yerleştirin. Karamelize mantar ve soğanı ekleyin. Baby roka ve turşu ile servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.
PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ