ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Dana Etli Lavaş

Malzemeler:

Namet bifteklik et: 600-700 gr
Sıvıyağ: 1 çay bardağı
Arpacık soğan: 5 adet
Kırmızı toz biber: 1 tutam
Tuz: 1 tutam
Su: 1 su bardağı
Salata için;:
Kuru soğan: 2 adet
Maydanoz: 6-7 dal
Domates: 2 adet
Sumak: 1 tutam
Tuz: 1 tutam

Yapılışı:


Tüm parça halindeki etinizi derin dondurucuda kesilecek kıvama gelinceye kadar dondurun. Etinizi küçük kuşbaşı halinde doğrayın. Etlerinizi çelik tencereye alın, sıcak su ekleyin, kaynamaya başladığı zaman arpacık soğanları ekleyin ve soğanlar yok oluncaya kadar etlerinizi pişirin. Tuz ve kırmızı toz biberi ilave edin.

Salatası;

İnce doğanmış soğan, maydanoz ve domatesi sumak, tuz, pul biber ve karabiber ile lezzetlendirin, lavaşa önce etleri sonra salatayı koyarak dürüm halinde servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ