ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Dana Izgara Köfte

Malzemeler:

Tereyağlı pilav için;:
Pirinç : 1 su bardağı
Tel şehriye: 2 yemek kaşığı
Tereyağı: 1 yemek kaşığı
Sıcak su: 1,5 su bardağı
Tavuk suyu: 1 çay bardağı
Tuz: 1 tatlı kaşığı
Karabiber: 1 çay kaşığı
Fesleğenli pesto sos;:
Zeytinyağı : 1 çay bardağı
Eski kaşar/rendelenmiş: 1 tatlı kaşığı
Dolmalık Fıstık/kavrulmuş: 1 tatlı kaşığı
Maydanoz/doğranmış: 1 tatlı kaşığı
Fesleğen/doğranmış: 3 yemek kaşığı
Tuz: 1/4 çay kaşığı

Yapılışı:


Fesleğenli pesto sos; 
Yeşillikleri kaynar suda 10 saniye kadar tutun ve buzlu suya alın. İyice soğuttuktan sonra suyunu iyice sıkın. Peynir ve yağ hariç her şeyi blender ile çekerek püre haline getirin. Yağı yavaş yavaş ekleyerek sos elde edin ve en son ince rendelenmiş peynir ile harmanlayın. Kenara alın.

Tereyağlı pilav; Ilık suda pirinçleri yıkayın. Tencerede tereyağını eritin ve tel şehriyeleri ekleyip kavurun, pirinçleri ekleyip kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kaynamış suyu ve tavuk stock’ı ilave edin. Kapağını kapatıp pişirin. Peçeteyle kapatıp ve demlenmeye bırakın.

Servis aşaması; Dana ızgara köfteyi tavada veya ızgarada pişirin.  Pilav, Meksika biberi ve pesto sos ile servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ