ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Güveçte Dana Kuşbaşı

Malzemeler:

Namet Dana Kuşbaşı: 1 kg
Dolmalık sarı biber: 1 adet
Dolmalık kırmızı biber: 1 adet
Dolmalık yeşil biber: 1 adet
Domates: 4 adet
Domates salçası: 1 yemek kaşığı
Sıvıyağ: 2 yemek kaşığı
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Maydanoz: Yarım demet
Su: 1 bardak

Yapılışı:

Kuzu kuşbaşı etleri tereyağı ile yağlamış olduğunuz güveç kabına yerleştirin. Etlerin üzerine biberleri yerleştirin. Maydanoz ve domatesleri de ekleyip sıvıyağ gezdirin. Salçayı bir bardak suda açın ve güvece ekleyin. Güvecin üzerini kapağı veya alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ