ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Köfteli İslim Kebabı

Malzemeler:

Namet Dana Kıyma: 250 gr
Kemer patlıcan: 3 adet
Havuç, rendelenmiş: 1 adet
Soğan, rendelenmiş : 1 adet
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Sunum için:
Cherry Domates: 3 adet
Yeşil biber: 1 adet
Kürdan : 3 adet
Sos için:
Domates salçası: 100 gr
Su: 300 ml
Sıvıyağ: 100 ml
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda

Yapılışı:

Kemer patlıcanları halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Rendelenmiş havuçları yumuşayana kadar bir tavada kavurun. Soğumaları için ateşten alın ve bir kenarda bekletin. Kıyma ve rendelenmiş soğanı harmanlayın. Bir tavada salçayı sıvıyağ ile kavurun. Üzerine su ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Sos kıvamına gelince ateşten alın.

Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan patlıcan halkaları büyüklüğünde köfteler yapın. Sırasıyla patlıcan, köfte, patlıcan, köfte, patlıcan, biber, cherry domates olarak üst üste yerleştirin ve kürdanla birbirlerine tutturun. Hazırlamış olduğunuz kürdanları yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırlamış olduğunuz domates sosu dökün ve 180 derece fırında sosun kıvamı koyulaşıp, köfteler pişene kadar pişirin.

 * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ