ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sebzeli Kuzu Tandır

Malzemeler:

Kuzu But Eti: 1300 gr
Sarımsak: 6 diş
Soğan: 2 adet orta boy
Yenibahar: 10 adet
Biberiye: 1 yemek kaşığı
Portakal Suyu: 2 adet büyük boy portakaldan
Tatlı Biber Salçası: 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı: 1 fincan
Soya Sosu: 1 fincan
Tuz: 1 çay kaşığı
Domates: 4 adet orta boy
Karabiber: istenilen miktarda

Yapılışı:

Kuzu budu geniş ve derin bir kaba alın. Sos için; portakal suyu derin bir kaba aktarın. İncecik yemeklik doğranmış olan kuru soğanları ekleyin. Üzerine ortadan ikiye bölünmüş sarımsaklar, yenibahar  veya tane karabiber, biber salçası, zeytinyağı, soya sosu, tuz ve karabiber eklenip çatal yardımıyla iyice çırpın. Hazırlanan bu sosu et parçalarının üzerine aktarıp, etleri sosa iyice bulayın. Taze biberiye dalını da etlerin üzerine yerleştirin. Etlerin olduğu kabın ağzını sıkıca örtüp, buzdolabında etleri sosta 3-4 saat ya da bir gece bekletin. Daha sonra domatesleri soyup küp küp doğrayın. Etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Doğranmış domatesleri ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Buhar çıkıncaya kadar pişirip, buhar çıkmaya başlayınca hemen ocağın altını kısın. Etleri kısık ateşte 25 dakika daha pişirin. Et tandırda pişmiş gibi yumuşacık olmalıdır. Et parçalarını servis tabağına alın pilav, püre ya da sebzelerle servis edin.

Düdüklü tencere değil, normal tencere kullanılacaksanız, etin üzerine en az 5 su bardağı su ekleyin. Su kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte 2 - 2,5 saat pişirin. Dibinin tutmaması için sık sık karıştırın.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ