ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi

 

Kırmızı et en değerli hayvansal protein kaynağıdır. Kansızlığı önler, bedeni canlı ve güçlü kılar, zihinsel gelişmeyi sağlar. Sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynayarak, toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltır. 

Saç tellerini ve tırnağı oluşturan keratini de yapısında bulundurduğu için, saç ve tırnağın sağlıklı büyümesine de katkı sağlar. Yeteri kadar kırmızı et tüketmeyen kişilerin saç ve tırnakları cansızlaşır, incelir ve cildi sağlıksız bir görünüm alır.


Kırmızı et aynı zamanda, Demir, Tiamin, Çinko, Manganez, Riboflavin, Niasin, Biotin, B6, B12, Pantotenik asit, Folasin gibi B kompleks vitaminler açısından zengin bir gıdadır.

 

Çinko açısından da en zengin kaynaklardan biri olan kırmızı et, vücudun ihtiyacının neredeyse yüzde ellisini karşılar. Özellikle çocukların mutlaka tüketmesi gerekmektedir. Bununla birlikte bebekler, gelişme çağındaki gençler ve doğurganlık çağındaki kadınlar için son derece önemlidir.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ