Çiftlikten Çatala -> Şarküterili Tarifler -> Pastırmalı Buharda Pişmiş Karides
PASTIRMALI BUHARDA PİŞMİŞ KARİDES
Malzemeler
Dilim çemensiz pastırma: 10 dilim
Jumbo boy karides : 5 adet
Kıvırcık marul : 5 yaprak
Frenk soğan : 1/4 paket
Yapılışı

Bir tencerenin içerisine yarıya kadar su doldurun, üzerine suya değmeyecek şekilde süzgeç koyun ardından karidesleri kuyrukları üzerinde kalacak şekilde temizleyin. Karidesleri düz tutmak için kuyruktan kafa kısmına çöp şiş takın. Su kaynamaya başladığında karidesleri süzgece dizin, kapağını kapatın ve 6-8 dk. pişirin. Pişen karidesleri kenara alın ve soğumalarını bekleyin. Karidesler soğudukları zaman zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp teker teker pastırmaya sarın. Tabak üzerine kıvırcık marul onun üzerine pastırmalı karidesleri dizin. Son olarak üzerlerine frenk soğan serpiştirerek servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.