Çiftlikten Çatala -> Şarküterili Tarifler -> Pastırmalı Kuru Fasulye
PASTIRMALI KURU FASULYE
Malzemeler
Namet Pastırma : 130 g (1 paket)
Kuru Fasulye: 400 gr
Kuru Soğan: 2 adet
Domates Salçası: 1 yemek kaşığı
Biber Salçası: 1 yemek kaşığı
Çarliston Biber: 2 adet
Kırmızı Biber: 1 adet
Sıvı Yağ: 1 çay bardağı
Domates: 2 adet
Karabiber, Pul Biber, Tuz: İstenilen Miktarda
Yapılışı

Fasulyeleri temizleyip derin bir kaba koyun. Üzerine 3-4 su bardağı ılık su ekleyin ve kabın ağzını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi gün fasulyeleri düdüklü tencereye alın ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 4-5 su bardağı su koyarak 20-25 dakika haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları ve küçük küçük doğradığınız biberleri sıvı yağda kavurun. Üzerine salça ve baharat ilave edin. Düdüklüden çıkarttığınız fasulyeleri süzerek tencereye koyun, üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyerek karıştırın. Tencereye sıcak su ve iri parçalara ayırdığınız pastırmaları da ilave edip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.