PASTIRMALI HUMUS TARİFİ
Malzemeler
Un-su karışımı: Sıcak Su : 750 ml
Nohut unu : 700 g
Humus: Un-su karışımı : 1 kg
Buz : 100 g
Su : 520 g
Sarımsak (rende) : 10 g
Zeytinyağı : 200 ml
Közlenmiş nohut : 100 g
Tuz : 15 g
Tahin : 220 g
Limon suyu : 165 g
Kimyon : 12 g
Kırmızı tatlı biber : 7 g
Servis Aşaması:
Pastırma (şerit halinde kesilmiş, sotelenmiş) : 3 Dilim
Humus : 200 g
cherry domates (soyulmuş, 2’ye bölünmüş) : 3 adet
Sızma zeytinyağı : 4 g
Maydanoz (ince kıyılmış) : 10 g
Pastırmalı Humus Tarifi

Yapılışı:

Nohut ununu kokusu çıkana kadar kavurun ve mixer’e alın. Palet aparatı ile karıştırarak kaynar suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelen karışımı kenara alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun. Su hariç bütün humus malzemelerini karıştırın Robotta çekerken suyu yavaş yavaş ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika çekin ve kenara alın. Humusu hafif ısıtın ve tabağın ortasına yayın. Üzerine geriye kalan malzemeleri serpiştirin ve servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

KEŞFEDİLECEK LEZZETLİ TARİFLER