PASTIRMALI KUŞKONMAZ
Malzemeler
Kuşkonmaz : 1 demet
Pastırma : 4 dilim
Tuz : İsteğe bağlı
Zeytinyağı : Çok az
Yeşil soğan : 4 dal

Pastırmalı Kuşkonmaz

Yapılışı:

Kuşkonmazları soyup buharda (veya tuzlu suda haşlayarak) pişirin. Kuşkonmazları 3 veya 4'erli gruplar halinde pastırma dilimlerine sarıp, dilimler açılmasın diye kasap ipiye bağlayın. Çok az yağı tavaya koyun. Kuşkonmaz sarmaları yavaşça döndürerek tavada pişirin. Kenara alın, ipleri dikkatlice çıkarıp taze soğanın yeşil kısımlarını ip gibi kullanarak bağlayın. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

KEŞFEDİLECEK LEZZETLİ TARİFLER