PASTIRMALI KUŞKONMAZ
Malzemeler | ||
---|---|---|
Kuşkonmaz | : | 1 demet |
Pastırma | : | 4 dilim |
Tuz | : | İsteğe bağlı |
Zeytinyağı | : | Çok az |
Yeşil soğan | : | 4 dal |

Yapılışı:
Kuşkonmazları soyup buharda (veya tuzlu suda haşlayarak) pişirin. Kuşkonmazları 3 veya 4'erli gruplar halinde pastırma dilimlerine sarıp, dilimler açılmasın diye kasap ipiye bağlayın. Çok az yağı tavaya koyun. Kuşkonmaz sarmaları yavaşça döndürerek tavada pişirin. Kenara alın, ipleri dikkatlice çıkarıp taze soğanın yeşil kısımlarını ip gibi kullanarak bağlayın. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.