PASTIRMALI KEKİKLİ FİRİK PİLAVI
Malzemeler | ||
---|---|---|
Firik | : | 1,5 su bardağı |
Pilavlık bulgur | : | 1 su bardağı |
Biber salçası | : | 1 yemek kaşığı |
Soğan | : | 1 adet |
Sıvıyağ | : | 1/2 çay bardağı |
Kaynar su | : | 5 su bardağı |
Tuz, karabiber | : | İstenilen miktarda |
Kekik, pul biber | : | İstenilen miktarda |
Süslemek için | ||
Tereyağı | : | 2 yemek kaşığı |
Namet Pastırma | : | 40 g |

Yapılışı:
Soğanları pilav tenceresinde sıvıyağ ile kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Firik ve pilavlık bulguru katın biraz döndürdükten sonra kaynar suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ile tatlandırın. Ayrı bir tavada pastırmayı kavurun. Pilav hazır olduğunda kekiği ekleyin ve pastrıma ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.