BUN EKMEKLERİNDE KOKTEYL SOSİS
Malzemeler | ||
---|---|---|
Bun Ekmeği | : | 5 adet |
Kokteyl Sosis | : | 5 adet |
Salatalık turşu (dilimlenmiş) | : | 1 adet |
Maydanoz (ince kıyılmış) | : | 8-10 yaprak |
Kırmızı köz biber | : | 1 adet |
Zeytinyağı | : | 1 çorba kaşığı |
Elma sirkesi | : | 1 çay kaşığı |
Su | : | 1 çorba kaşığı |
Tuz | : | 1 tutam |

Yapılışı:
Kuru malzemelerin hepsini bir kapta harmanlayın. Kuru mayayı su ile açıp erimiş tereyağı ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Bir tepsiye yerleştirip üzerinde streç film ile 2 katına çıkacak kadar mayalandırın. Her bir hamur parçasını yarım cm kalınlığında olacak şekilde yuvarlak açın. 2’ye katlayıp tekrar tepsi üzerine yerleştirin. Üstü streç film kaplı tekrar 2 katına çıkacak kadar mayalandırın. Bir tencerenin içerisine yarıya kadar su doldurup kaynamaya getirin. Üzerine suya değmeyecek şekilde süzgeç koyun. İki katına çıkmış olan hamurları süzgece yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. 7-9 dk pişirin. Bun ekmeğinde kokteyl sosis yapımı: Köz biber, zeytinyağı, tuz, su ve sirkeyi blenderda püre haline getirin. Sosislere çizikler atıp ızgarada ya da tavada pişirin. Bun ekmeklerini aralayarak sırasıyla blendarda çektiğiniz biber ezmesini, salatalık turşusunu, kokteyl sosisleri ve ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.