DANA ANTRİKOT
Namet Dana Antrikot | : | 1 adet |
Akdeniz yeşillikleri | : | 100 g |
Patates | : | 100 g |
Köz kapya biberli tereyağı için: | ||
Kapya biber | : | 1 adet |
Tereyağı | : | 150 g |
Hardal sos için: | ||
Taneli hardal | : | 1 yemek kaşığı |
Pirinç sirkesi | : | 2 yemek kaşığı |
Lime suyu | : | 1 yemek kaşığı |
Soya sos | : | 1 yemek kaşığı |
Yeşil çili biberi | : | 1/4 adet |
Tuz | : | 1 çay kaşığı |

Yapılışı:
Kapya biberleri közleyin, soyun ve iyice kıyın. Yumuşak tereyağı ile yoğurarak harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin ve streç film ile sarın. Buzdolabında dondurun. Hardal sos için yağları birleştirip bir kenarda bekletin. Yağlar hariç tüm malzemeyi blender ile püre edin. Püre haline getirdikten sonra yağlarla beraber çırparak karıştırın. Patatesleri çok ince kesin. Yıkayın, kurulayın ve 180 dereceye ısıttığınız yağda çıtırlaşana kadar kızartın. Tuz ile tatlandırın. Antrikotu tavada veya ızgarada pişirin. Tereyağını dilimleyin. Akdeniz yeşilliklerini sos ile harmanlayın. Kibrit patates ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.