DANA ETLİ LAVAŞ
Namet bifteklik et | : | 600-700 g |
Sıvıyağ | : | 1 çay bardağı |
Arpacık soğan | : | 5 adet |
Kırmızı toz biber | : | 1 tutam |
Tuz | : | 1 tutam |
Su | : | 1 su bardağı |
Salata için: | ||
Kuru soğan | : | 2 adet |
Maydanoz | : | 6-7 dal |
Domates | : | 2 adet |
Sumak | : | 1 tutam |
Tuz | : | 1 tutam |

Yapılışı:
Tüm parça halindeki etinizi derin dondurucuda kesilecek kıvama gelinceye kadar dondurun. Etinizi küçük kuşbaşı halinde doğrayın. Etlerinizi çelik tencereye alın, sıcak su ekleyin, kaynamaya başladığı zaman arpacık soğanları ekleyin ve soğanlar yok oluncaya kadar etlerinizi pişirin. Tuz ve kırmızı toz biberi ilave edin. Salatası; İnce doğanmış soğan, maydanoz ve domatesi sumak, tuz, pul biber ve karabiber ile lezzetlendirin, lavaşa önce etleri sonra salatayı koyarak dürüm halinde servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.