DANA JAMBONLU TEPSİ PİZZASI
| Hamur için: | ||
|---|---|---|
| Un | : | 350 g |
| İrmik unu | : | 150 g |
| Yaş maya | : | 15 g |
| Su | : | 1.5 su bardağı |
| Zeytinyağı | : | 1 çorba kaşığı |
| Tuz | : | 1 çay kaşığı |
| Pizza Sos: | ||
| Domates | : | 1 adet |
| Sarımsak | : | 1 diş |
| Fesleğen | : | 2-3 yaprak |
| Zeytinyağı | : | 1 çorba kaşığı |
| Tuz, karabiber | : | 1 tutam |

Yapılışı:
Kuru ürünlerin hepsini bir kapta harmanlayın. Diğer malzemelerin hepsini içine karıştırıp yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru oda sıcaklığında 2 katına çıkana kadar dinlendirin. Pizza Sos: Tüm malzemeleri blendarda püre haline getirin. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Kenarların 1 cm boşluk bırakacak şekilde pizza sosunu dağıtın. 250-300 derece hamur kızarana kadar pişirin. Üzerine geriye kalan malzemelerin hepsini serpiştirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.









