FÜME DİLLİ BRİOCHE EKMEĞİ
Tereyağı | : | 3 çorba kaşığı |
Un | : | 400 g |
Yumurta | : | 3 adet |
Şeker | : | 2 çorba kaşığı |
Yaş Maya | : | 15 g |
Tuz | : | 1 çay kaşığı |
Frenk Soğan (ince kıyılmış) | : | 1 çorba kaşığı |
Parmesan Peyniri (toz) | : | 2 çorba kaşığı |
Kuru Soğan (jülyen doğranmış) | : | 1 küçük boy |
Ayçiçek Yağı | : | 1 çorba kaşığı |
Namet Füme Dil | : | 15-20 dilim |

Yapılışı:
Soğanları ay çiçek yağında karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra geriye kalan bütün malzemelerle birlikte bir kapta pişirin. Yoğurarak ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Bu hamuru yağlanmış uygun olan bir kek kalıbına aktarın. Hamur 2-3 katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanmış hamuru 180 derecede yaklaşık 30-35dk pişirin. Pişen ekmeği soğumaya yakın dilimleyerek arzuya göre bir reçel ve ilave füme dilimleriyle servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.