FÜME KABURGA VE TAZE BAHARATLI RİSOTTO
Arborio Pirinç | : | 150 g |
Kuru Soğan | : | ¼ adet |
Beyaz Şarap | : | 70 ml |
Namet Füme Kaburga | : | 100 g |
Taze Kekik | : | 2-3 dal |
Taze Biberiye | : | 1 dal |
Tereyağı | : | 30 g |
Parmesan Peyniri | : | 40 g |
Tavuk Suyu | : | 1 lt |
Tuz, Karabiber | : | İstenilen miktarda |
Zeytinyağı | : | İstenilen miktarda |

Yapılışı:
Bir tavanın içine zeytinyağını koyun ve ısıtın. Soğanları ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin, renk almamalarına dikkat edin. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Pirinçler şeffaflaşınca, beyaz şarabı ve aspir otunu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırmaya devam edin. Pirincin şarabı iyice içine çektiğini gördüğünüzde bir kepçe kadar tavuk suyunu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Bu şekilde tavuk suyu neredeyse bitme noktasına geldiğinde, risotto da kremamsı bir kıvama gelip, pirinçler de pişmiş ama hafif sert kaldığında ateşten alın. Ateşten aldığınız risotto’nun içine tereyağını ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Parmesan ekleyip tekrar karıştırın. Az yağlı bir tavada pastırmayı soteleyip kenara alın. Tadına bakarak tuz ve karabiber ekleyip çemensiz pastırma ile servis edin.