PASTIRMALI KURU FASULYE
Malzemeler | ||
---|---|---|
Namet Pastırma | : | 130 g (1 paket) |
Kuru Fasulye | : | 400 g |
Kuru Soğan | : | 2 adet |
Domates Salçası | : | 1 yemek kaşığı |
Biber Salçası | : | 1 yemek kaşığı |
Çarliston Biber | : | 2 adet |
Kırmızı Biber | : | 1 adet |
Sıvı Yağ | : | 1 çay bardağı |
Domates | : | 2 adet |
Karabiber, Pul Biber, Tuz | : | İstenilen miktarda |

Yapılışı:
Fasulyeleri temizleyip derin bir kaba koyun. Üzerine 3-4 su bardağı ılık su ekleyin ve kabın ağzını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi gün fasulyeleri düdüklü tencereye alın ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 4-5 su bardağı su koyarak 20-25 dakika haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları ve küçük küçük doğradığınız biberleri sıvı yağda kavurun. Üzerine salça ve baharat ilave edin. Düdüklüden çıkarttığınız fasulyeleri süzerek tencereye koyun, üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyerek karıştırın. Tencereye sıcak su ve iri parçalara ayırdığınız pastırmaları da ilave edip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.