TOMBİK DÖNER
Namet Döner | : | 1 paket |
Tombik ekmek | : | 1 adet |
Domates | : | 1 adet |
Patates | : | 2 adet |
Salatalık turşusu | : | 2 adet |
Haydari için: | ||
Süzme yoğurt | : | 300 g |
Beyaz peynir | : | 50 g |
Sarımsak | : | 1 diş |
Dereotu | : | 3-4 dal |
Kuru nane | : | 1 tutam |

Yapılışı:
Haydari için rendelenmiş beyaz peynir, ezilmiş sarımsak ince doğranmış dereotu ile tüm malzemeyi iyice karıştırın. Dönerleri tavada veya fırında ters düz ederek pişirin, tombik pidenin içine haydariden sürün. Üzerine önce dönerleri ardından domates, patates ve salatalık turşusunu ilave edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.